10 филмови чие сценарио е испишано од вистинскиот живот


10 филмови чие сценарио е испишано од вистинскиот живот

Филмовите базирани на вистинска приказна, по дефиниција, не може да бидат здодевни.

10-filmovi-cie-scenario-e-ispisano-od-vistinskiot-zivot-001.jpg

Кога хероите се реални, а знаете дека приказната ја доживеал некој на своја кожа, сценариото веднаш станува попривлечно.

Овие 10 филмови се токму такви – испишани од вистинскиот живот:

The Dancer

Genius

Eddie the Eagle 

Snowden

Colonia

Уште 5 филмови на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 филмови во кои разговорите се помоќни од било кој специјален ефект Интересен, внимателен и промислен дијалог, комбиниран со брилијантна глума на ак...
Фрлање низ стакло: 6 филмски клишеа кои не постојат во вистинскиот жив... Ги обожаваме филмовите затоа што ни помагаат да избегаме од реалноста барем на н...
10 филмови за релаксација по напорната работна недела Сигурно барем еднаш сте имале проблем кога ќе се вратите дома, конечно, после на...