Евергрини

site-makedonski-svadbeni-obicai-splet-na-tradicija-veruvanja-i-zabava-01

Македонски свадбени обичаи: Буткање врата, гледање низ бурма, кршење погача...

Свадбените обичаи се дел од традицијата на секој народ. Тие се главен белег на секој крај и она што ја прави секоја свадба различна и посебна. Во деновите пред свадбата и на самиот ден се прават обичаи кои имаат за цел, според народните верувања, да…

Препорачано од Facebook