Комични илустрации: Работи од социјалните мрежи кои очајно ни требаат во реалноста


Комични илустрации: Работи од социјалните мрежи кои очајно ни требаат во реалноста

komicni-ilustracii-raboti-od-socijalnite-mrezi-koi-ocajno-ni-trebaat-vo-realnosta-01.jpg

Дали сте забележале како понекогаш во реалниот живот ги немаме истите предности како оние кога сме онлајн?

Пример, сигурно би сакале да бидеме предупредени кога ќе добиеме говорна порака која не би сакале да ја слушнат сите околу нас, исто онака како што Скајп и Фејсбук нè предупредуваат да не споделуваме пасворди и приватни информации со непознати лица.

Или да имаме можност работите да ги завршуваме по забрзана постапака исто така како што можеме да ги прескокнуваме здодевните делови на YouTube видеата...

Светот таму е некако поинаков од реалноста, а ова се некои работи од социјалните мрежи кои ни требаат и во реалниот свет:

komicni-ilustracii-raboti-od-socijalnite-mrezi-koi-ocajno-ni-trebaat-vo-realnosta-1.jpg

komicni-ilustracii-raboti-od-socijalnite-mrezi-koi-ocajno-ni-trebaat-vo-realnosta-2.jpg

komicni-ilustracii-raboti-od-socijalnite-mrezi-koi-ocajno-ni-trebaat-vo-realnosta3.jpg

komicni-ilustracii-raboti-od-socijalnite-mrezi-koi-ocajno-ni-trebaat-vo-realnosta-4.jpg

komicni-ilustracii-raboti-od-socijalnite-mrezi-koi-ocajno-ni-trebaat-vo-realnosta-5.jpg

komicni-ilustracii-raboti-od-socijalnite-mrezi-koi-ocajno-ni-trebaat-vo-realnosta-7.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Најчудните причини зошто жените плачеле за време на ПМС ПМС периодот е најчудниот во животот на голем процент од жените. Тогаш работите ...
Илустрации: Што значи забава за децата, а што за возрасните? Работите не се исти кога сме деца и кога ќе пораснеме. Речиси сè се менува, поаѓ...
Комични илустрации: На што нè учат родителите, a што реално прават? Понекогаш да се биде родител значи да се прикрие реалноста на возрасните пред де...