Училиште од соништата


Училиште од соништата

uciliste-od-sonistata-povekjeНовиот училишен систем во Шведска ги елиминира класичните училници со цел да ја поттикне детската креативност и љубопитност. Компанијата „Витра“...


...која е сопственик на 30 училишта, смета дека учењето треба да се одвива во просторија која ќе наликува на камп, а неодамна го отворија и првото училиште со овој концепт – Телефонплан во Стокхолм.

Проектирано е од архитектонската компанија „Росан Бош“, и наликува на модерен креативен простор кој досега сме го виделе во канцелариите на Google, Facebook и останатите гиганти.

Додека седат на „остров“ децата можат да користат и лаптопи (кога работат самостојно), додека кога имаат тимска работа го користат просторот наречен „село“ во кој има куќички за групно работење.

Децата не се класично поделени во одделенија, туку во различни групи според нивоата на познавања.

uciliste-od-sonistata-1

uciliste-od-sonistata-2

uciliste-od-sonistata-3

uciliste-od-sonistata-4

Би можело да ве интересира:

Богатство преку ноќ: Случајни откритија на 6 обични луѓе кои им донеле... Скромно наследство или стар предмет купен на пазар, понекогаш може да крие огром...
Цветниот парк во Дизниленд е одмор за очите (фото) Дизниленд е многу повеќе од забавен парк. 90 дена во годината започнувајќи од 1 ...
За да добиете подобра услуга во ресторан: 8 ситници кои треба да ги пр... Никој не сака кога во ресторан го служи некој арогантен и нељубезен келнер. Но, ...