8 начини како да ги искористите скршените нешта

Ако ви се скрши некоја чаша, или пак некој предмет кој ви е навистина драг, не очајувајте затоа што тоа не значи крај на неговата употреба. Обидете се да бидете малку креативни и вредни. Пронајдете му нова намена во вашиот дом или двор и решете се од стравот дека ќе мора да се збогувате со тој предмет.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-01

Ова се неколку наши идеи како да им дадете "втора шанса" на скршените предмети.

1. Можеби не сте сентиментално врзани за корите од јајцата, но тие може да ви завршат голема работа. Наполнете ги со восок и направете мини свеќи.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-1


2. 
Од скршената трамбулина направете го еластичниот кревет кој одамна го посакувавте. Закачете ја на еден издржлив синџир или неколку јажиња, пуштете едно платно кое ќе создаде поинтимна атмосфера и додадете неколку пернички кои ќе ви го зголемат уживањето.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-2


3. 
Од една скршена маса направете две. Прицврстете ги за ѕидот и искористете ги како мини работна масичка или маса за разубавување со огледало и козметика.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-3


4. 
Скршените чаши за мартини и вино искористете ги како држач за свеќа која ќе ја забодете во средината на некое цвеќе. Идеално решение ако сакате да создадете романтична атмосфера во вашиот двор.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-4


5. 
Искршениот накит претворете го во магнет. На приврзоците кои мислите дека никогаш повеќе нема да можете да ги носите залепете им мал магнет и користете ги како домашна декорација.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-5


6. 
На искршените рамки за слики секогаш можете да им пронајдете одлична намена. На пример, закачете неколку жици и изложете го накитот исто како во големите продавници за аксесоари.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-6


7.
Скршената скала е одлична замена за полиците. Има доволно широки скалила за книгите да стојат сигурно, исто како и некои мали сувенири. Одлична декорација за собите во кои сакате да додадете малку старински шмек.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-7


8.
Старата искршена столица искористете ја како нишалка. Зацврснете ја со коноп и закачете ја за некоја гранка во дворот. Подобра намена никогаш нема да и најдете.

8-nacini-kako-da-gi-iskoristite-skrsenite-predmeti-8

Би можело да ве интересира:

7 бон-тон правила за во ресторан и на свечени настани Ако сте на свечен настан со шведска маса, едната рака секогаш нека ви биде слобо...
Бев срамежливa 20 години - Како си ја зголемив самодовербата и престанав да се срамам? Секогаш бев она дете кое седи само во клупа. Срам му е да крене рака да одговара...
Бизарните обичаи на африканското племе Хамар: Жената се камшикува за да докаже дека е достојна за бр... Пред да се ожени со неа, мажот ја камшикува жената, а таа не смее ни да заплаче,...
10 инспиративни жени кои родителите ги изгласаа како посакувани идоли на своите ќерки Ема Вотсон, Мишел Обама и Марија Кири се дел од инспиративните жени кои се доказ...
12 трикови што треба да ги знаете – ќе ви го олеснат секојдневието За да не ви се „распадне“ кашкавалот додека го рендате, прво ставете го во замрз...
„Губење“ време и уште 9 работи што сите треба да ги правиме почесто Денес, кога сè околу нас се случува пребрзо и неретко немаме ни време да здивнем...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg