Како започнува пролетта во различни земји низ светот?

Пролетта во различни земји низ светот започнува на многу различни и интересни начини. Некаде снегот штотуку почнува да се топи, а некаде веќе расцветуваат првите црешови дрвја, кокичиња...

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-01.jpg

Како започнува пролетта во различни земји низ светот?

Да погледнеме во продолжение...

Јапонија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-1.jpg

Националниот парк и резерват „Заливот на глечери“, Алјаска

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-2.jpg

Националниот парк „Берхтесгаден“, Германија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot3.jpg

Централна Русија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot4.jpg

Украина

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-4.jpg

Јужна Германија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-5.jpg

Сконе (округ), Шведска

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-6.jpg

Јужна Кореја

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-7.jpg

Норвешка

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-8.jpg

Англија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-9.jpg

Паркот „Tower Grove“, САД

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-10.jpg

Тенерифе, Шпанија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-11.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Опседнат со Покемон до тој степен што од кучето си направил Пикачу (ви... За само неколку недели, светот го зафати Покемон лудило. Никој не знае како и зо...
Каков дом можете да купите низ светот за околу 270.000 евра? Честопати се прашуваме каков би ни бил животот кога би се преселиле да живееме в...
Зошто 30-тите се подобри од 20-тите? Дваесеттите се години кога веќе сметате дека сте доволно зрели и дека сте помина...