Комични илустрации: Како се однесуваме кон работите на првиот и 101-от ден?


Комични илустрации: Како се однесуваме кон работите на првиот и 101-от ден?

Секој човек лесно се навикнува на новите работи, предмети и ситуации, до толку лесно, што брзо го заборава „потресувањето“ околу нив.

komicni-ilustracii-kako-se-odnesuvame-kon-rabotite-na-prviot-i-101-ot-den-001.jpg

На сите ни е позната ситуацијата со новиот смартфон - првата недела се чисти и гланца, не смее да падне прашинка или да има отпечаток на екранот, а веќе по извесен период со леснотија се фрла во чантата или на масата.

Колку работите се менуваат од првиот, до сто и првиот ден?

komicni-ilustracii-kako-se-odnesuvame-kon-rabotite-na-prviot-i-101-ot-den-1.jpg

komicni-ilustracii-kako-se-odnesuvame-kon-rabotite-na-prviot-i-101-ot-den-2.jpg

komicni-ilustracii-kako-se-odnesuvame-kon-rabotite-na-prviot-i-101-ot-den-3.jpg

komicni-ilustracii-kako-se-odnesuvame-kon-rabotite-na-prviot-i-101-ot-den-4.jpg

komicni-ilustracii-kako-se-odnesuvame-kon-rabotite-na-prviot-i-101-ot-den-5.jpg

komicni-ilustracii-kako-se-odnesuvame-kon-rabotite-na-prviot-i-101-ot-den-6.jpg

Илустрациите продолжуваат на следната страна...Би можело да ве интересира:

5 работи што ги научив од 12 мултимилионери кои не се родиле богати Мурад Телаб е автор кој одлучил да го промени својот начин на гледање на животот...
8-те вештини кои секој 18-годишник треба да ги усоврши Полнолетноста е период во кој според многумина децата се веќе оформени личности ...
40 мали работи кои без исклучок нѐ прават среќни Среќата не мора да доаѓа од големи работи. Малите работи не се скапи, а некогаш ...