10 професии кои најмногу дебелеат


10 професии кои најмногу дебелеат

Иако сите веруваме дека само начинот на исхрана влијае на тежината, сепак има повеќе фактори кои ја одредуваат прекумерната дебелина.

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-01.jpg

На пример, новото истражување покажува дека тежината зависи и од работата која сте ја одбрале.

Така, направена е листата на 10 професии и работни места кои најмногу дебелеат:

1. Работа во туристичка агенција

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-02.jpg

2. Адвокат

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-03.jpg

3. Социјален работник

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-04.jpg

4. Учител, професор

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-05.jpg

5. Дизајнер или архитект

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-06.jpg

6. Административец

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-07.jpg

7. Физичари и научници

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-08.jpg

8. Полицајци и пожарникари

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-09.jpg

9. Маркетинг или PR

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-10.jpg

10. Било која позиција во информатичка технологија

10-profesii-koi-najmnogu-debeleat-11.jpg

Заедничко на овие 10 работни места е големото ниво на стрес, бидејќи се обидуваат да ги задоволат туѓите желби и барања, како и постојаната седечка положба.

Овие два фактори се најчестата причина за прејадување и барање утеха во храната.

Доколку се пронајдовте на листата, најмалку што можете да направите е да зимате чести паузи за кратка прошетка, да пиете многу вода, да практикувате физички активности по работното време и добро да се релаксирате.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Необични професии поврзани со храна за кои не сте знаеле дека постојат Во светот постојат многу професии, но едни од најинтересните и најдинамичните се...
Места низ светот со најубави изгрејсонца Изгрејсонцата се магични. Во моментот кога се буди денот, боите на природата се ...
Работи кои на жените им биле забранети да ги прават во минатото Сите знаеме дека во минатото дискриминацијата на жените била многу лоша, но не с...