10 чудни професии кои ќе ви овозможат да живеете удобно

Како што се развива нашата цивилизација, одредени работни активности заминуваат во историјата, но истовремено се појавуваат и нови начини на заработка, а тие понекогаш се многу необични.

10-cudni-profesii-koi-ke-vi-ovozmozat-da-ziveete-udobno-01.jpg

Можеби нема да поверувате дека постојат следниве 10 професии, но не само што се реални, туку со нив и добро се заработува:

Професионален гушкач – од 60 долари на час

Милата девојка на фотографијата е Саманта Хес, основачот на фирмата која изнајмува луѓе за гушкање. Иако многу од нас можат да си добијат бесплатни прегратки од блиските, сепак постои побарување. 

Се чини дека не секој има некого за да го прегрне, со оглед на тоа дека на фирмата постојано ѝ пристигаат барања за изнајмување на гушкачи.

10-cudni-profesii-koi-ke-vi-ovozmozat-da-ziveete-udobno (13).jpg

Мирисачи на хартиени шамивчиња – 19 до 52 илјади долари годишно

Ќе бидете изненадени, но компаниите кои произведуваат хартиени шамивчиња и салфети, вработуваат мирисачи на шамивчињата за да се осигурат дека производите немаат непосакувани миризби. 

Има само 2 основни услови за апликантите: одлично чувство за мирис и љубов кон хартиените производи.

10-cudni-profesii-koi-ke-vi-ovozmozat-da-ziveete-udobno (12).jpg

Чистач на крими сцена – 50 илјади долари годишно

За жал, сè уште не сме успеале да го истребиме криминалот. А она што го оставаат криминалците зад себе не секогаш може да се исчисти само со метла и џогер.

10-cudni-profesii-koi-ke-vi-ovozmozat-da-ziveete-udobno (15).jpg

Стилист за храна – 33 до 58 илјади долари годишно

Задача на стилистот за храна е да направи хранливите прроизводи коишто се користат во рекламите да изгледаат што е можно повкусно и попривлечно. 

Со цел да се постигне ова дозволено е сѐ, а стилистите и фотографите мора да покажат голема инвентивност.

10-cudni-profesii-koi-ke-vi-ovozmozat-da-ziveete-udobno (18).jpg

Нуркач кој лоцира голф топчиња – 50 до 100 илјади долари годишно

Секоја година на голф терените се губат голем број на голф топчиња, а многу од нив завршуваат на дното на малите езерца. За да не ѝ се наштети на природата, а со цел да се заштеди на набавка на нови топчиња, голф клубовите најмуваат професионални нуркачи. 

Можеби оваа работа ви изгледа безбедно, но во јужните делови од Америка нуркачите честопати се среќаваат со алигатори, а и водата не секогаш е чиста, па постои опасност од инфекции.

10-cudni-profesii-koi-ke-vi-ovozmozat-da-ziveete-udobno (19).jpg

Уште 5 чудни професии на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Застарени (женски) навики што ги научивме од мајките и бабите и треба да ги заборавиме Треба да носиме градник по дома, срамно е мажите да купат влошки за жените и мор...
5 потсетници кои ќе ви помогнат полесно да ги прифатите големите (и неизбежни) животни промени Не заборавајте дека промените ни помагаат да созрееме, но и дека секогаш ни носа...
Зелен чај против лош мирис и уште 6 трикови со кои чевлите ќе ви бидат удобни и ќе личат на нови Долгото одење или стоење во салонки не е секогаш пријатно. По некое време п...
9 забавни илустрации кои покажуваат дека со стареењето гледаме поинаку на работите Конечно знаеме како да ги распределиме финансиите, избираме практични подароци, ...
12 работи за кои жените веќе немаат нерви кога ќе наполнат 30 години Лоша храна и пијалаци – ако во 20-тите се трпеле евтини јадења и пијалаци, по 30...
Жените му биле секс робинки, ги жигосувал со неговите иницијали – морничавиот култ на Кит Раниер Криејќи се зад семинари за личен развој, Кит Раниер направил култ во кој ги експ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg