10 зборови и фрази кои ве издаваат дека имате ниска самодоверба


10 зборови и фрази кои ве издаваат дека имате ниска самодоверба

Колку пати денес се извинивте, непотребно и несвесно? Тоа е првиот знак дека имате ниска самодоверба.

15162960-Senales-de-exito-11-1500450596-650-cacca9a6ef-1500673158.jpg

Проучувајќи го односот на лицата кои немаат стекнато самодоверба во себе и своите одлуки, постојат очигледни знаци кои се заеднички за сите.

Овие 10 зборови и фрази се дел од нив:

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-1.png

Ако имате ваков проблем со постојано, несвесно извинување, запрашајте се дали вистина направивте нешто лошо или страшно? Секогаш пред да изговорите „извини“ дајте си пауза од барем 5 секунди да размислите на оваа тема.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-2.png

Ништо не се случува само од себе. Дајте си на значење кога ќе постигнете нешто.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-3.png

Мора да разберете дека секој има мислење за секого и тоа е одлично. Во спротивно, мозокот ќе ни се умртви.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-4.png

Избегнувајте да ја кажувате оваа реченица гласно. Нема потреба грижите и проблемите да ги избегнувате со туткање во креветот.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-5.png

Сфатете го животот послободно, како игра. Малите одлуки како што ќе облечете или јадете денес немаат некое огромно влијание. Почнете од нив.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-6.png

Не се кријте и не бегајте од комплиментите со оправдувачки реченици. Зборуваме за оние ситуации кога некој ви дели пофалби дека изгледате одлично, а вие велите „Ама јас само го позајмив фустанот на сестра ми. Не е мој.“

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-7.png

Вашата самодоверба нема да порасне ако ја прегазите туѓата. Речениците од типот „јас готвам“ заменете ги со „јас го испеков месото“. Избегнувајте реченици кои нагласуваат дека вие нешто правите постојано, бидејќи тие оставаат впечаток дека вие сте важни, а другите незабележителни.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-8.png

Уште една несигурност која мора да ја контролирате. Запомнете дека ниту еден човек не е 100% во право, постојано, секоја минута во денот. И тоа не значи дека треба да се правдате со зборчиња полни со сомнежи.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-9.png

Најлесен начин да се оправдате, да ја префрлите вината и да не формирате свое мислење. И, не би требало да го искористите.

10-zborovi-i-frazi-koi-ve-izdavaat-deka-imate-niska-samodoverba-10.png

Патолошкиот страв од правење грешка е присутен кај многу луѓе. Едноставно, дозволете си грешки.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку е перверзен вашиот ум? Луѓето кои имаат перверзен ум, некои работи ги гледаат многу поинаку од останати...
5 работи што ги научив од 12 мултимилионери кои не се родиле богати Мурад Телаб е автор кој одлучил да го промени својот начин на гледање на животот...
Тура на убавина низ 10 земји: Која е замислата за привлечен маж во Тур... Турскиот актер Бариш Ардуч и грчкиот пејач Сакис Рувас се примери за мажи чија у...