Бидете детектив и решете го случајот: Кој го скрши прозорецот?


Бидете детектив и решете го случајот: Кој го скрши прозорецот?

Љубопитни сте, забележувате работи кои другите лесно не ги гледаат и секогаш успевате да препознаете кога некој ве лаже. Можно е да сте роден детектив.

bidete-detektiv-i-reshete-go-slucajot-koj-go-skrshi-prozorecot-0001.jpg

Решете го овој случај и откријте дали потајно сте уште еден Шерлок Холмс:

Четворица браќа играле фудбал во градината. Во еден момент топката одлетала кон куќата и искршила прозорец. Мајката излегла од дома и побарала од синовите да признаат кој е виновникот.

1. Јосиф: „Петар го направи тоа“.

2. Петар: „Лука не е виновен“.

3. Лука: „Јосиф ја кажува вистината“

4. Дејан: „Лука не лаже“.

Мајката добро ги познавала сите и рекла „Знам дека сите лажете“ и со прстот покажала кон виновникот.

Кој бил виновникот?

Решението е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Колку знаете што јадете: Што е лага, а што вистина за храната? Многу од нас пораснале слушајќи и учејќи различни митови за храната која секојдн...
Загатка која ќе ја решат само оние кои размислуваат „надвор од кутијат... На училиште многу деца не ја сакаат математиката заради строгите правила, но ова...
Визуелен квиз: Дали сте оптимист или песимист? Некои луѓе во животот гледаат на чашата како да е полна, а други пак, како да е ...