Во психологијата постојат два типа личности, А и Б - Кој сте вие?

Во психологијата постои теорија која ги дели луѓето на два контрастни типови на личност - Тип А и Тип Б.

prashanja-so-emotikoni-pripagjate-na-a-ili-b-tip-na-licnost-01.jpg

Првиот тип по природа е амбициозен, нетрпелив, поагресивен...

Вториот пак, е комплетна спротивност на првиот. Тој е релаксиран, мирољубив, трпелив и внимателен...

Секако, понекогаш се случува одредени луѓе да бидат и комбинација меѓу двата.

Да провериме на интересен начин, преку емотикони, на кој тип на личност припаѓате? 

Во психологијата постојат два типа личности, А и Б - Кој сте вие?
  1. 1.


  2. 2.


  3. 3.


  4. 4.


  5. 5.


  6. 6.


  7. 7.


Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Психотест без грешка: Што прво гледате на сликата? Чарлс Алан Гилберт во 1892-ра година го нацртал овој цртеж, кој денес се смета з...
Колку добро ве служи меморијата? Брз квиз кој ќе ви открие дали меморијата ви е доволно развиена да запамети трик...
Постојат 9 типови на интелигенција: Која е вашата? Психолозите тврдат дека постојат повеќе видови на интелигенција, поточно 9. Која...