Оптички илузии кои ќе ве натераат да гледате поинаку на светот
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Продавач 27-07-2017
Возач 27-07-2017


Оптички илузии кои ќе ве натераат да гледате поинаку на светот

Оптичките илузии се меѓу еден од омилените забава на многу луѓе, покажувајќи ни дека дури и сопствените очи можат да нè излажат.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-001.jpg

Следните видеа го прикажуваат најдоброто за изминатата година, оптичките илузии кои ќе ве натераат да верувате во чуда.

1. Враќање во фабриката

Кон каде се движат луѓето?

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-1

2. Лажен покрив

Нашиот мозок е научен илузиите да ги интерпретира како 3D слики, зависно од аголот.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-2

3. Снегот надвор од прозорецот

Погледнете добро. Снегот секогаш се движи со иста брзина, ама нас ни се чини од линиите дека се движи побрзо.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-3

4. Елементите на Габор

Ви се чини дека елементите се движат? Се лажете.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-4

5. Топчиња кои се движат сами од себе

Се чини како топчињата да ги рушат законите на физиката. Како е можно тоа? Ќе ви стане појасно откако ќе го погледнете целиот гиф.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-5

6. Црвената боја недостасува

Ви се чини дека гледате црвена боја? Очите ве лажат. Тука воопшто нема нијанси на црвено.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-6.jpg

7. Силуета во зоотроп

Птиците се надвор, ама кога направата ќе почне да ротира, ни се чини како да се внатре.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-7

8. Цилиндари кои се дуплираат

Што гледате? Кругови, ромбови или квадрати? Уште една интересна 3D илузија.

9-najdobri-iluzii-na-godinata-koi-kje-ve-nateraat-da-gledate-poinaku-na-svetot-8

М. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Брз психо-тест: Замислете дека нуркате во вода... Овој краток психо-тест ќе ви помогне да откриете нешто повеќе за себе. Како да г...
10 оптички илузии кои ќе си поиграат со вашиот ум Нашите очи лесно можат да бидат прелажени од оптички илузии. Доказ за тоа се сле...
Најдете ја мачката за 10 секунди (фото) Колку е лесно очите да ве прелажат? Да ве убедат дека на фотката има само куп др...