Вирален математички проблем: Кое е решението?


Вирален математички проблем: Кое е решението?

Логичките тестови и загатки се дизајнирани со цел да ни го збунат мозокот и да нè натерат да бараме нови начини за најдеме решение на проблемот. Така и овој вирален математички проблем кој го во последно време го гледаме секаде онлајн не е исклучок на правилото. Проблемот бара од учесниците да размислуваат надвор од границите, затоа што постојат два точни одговори.

viralen-matematicki-problem-koe-e-reshenieto-01.jpeg

Овој математички проблем не е толку едноставен како што изгледа, затоа и стана толку вирален. Иако обично постои еден одговор на ваквите прашања, овој проблем има две решенија што поткнува голема дебата насекаде низ светот.

Според Дејли Мејл, само еден од 1.000 луѓе може да го најде вториот одговор на прашањето. Дали вие сте еден од тие?

viralen-matematicki-problem-koe-e-reshenieto-02.jpeg

Одговорите се кријат на следната страна...Би можело да ве интересира:

Квиз со снегулки: Кои се вашите силни страни? Снегулките се како магични кристали. Ретко ќе најдете две исти снегулки и во тоа...
Тест на личноста: Која е најбогатата жена на сликата? Погледнете ја внимателно сликата и подразмислете малку - која жена ви делува нај...
Какво значење има она што прво ќе го видите на овие 5 илустрации? Дали гледате маж или жена на фотографијата? Некогаш начинот на кои ги гледаме ра...