14 детски загатки со кои возрасните ќе се помачат


14 детски загатки со кои возрасните ќе се помачат

Сигурно кога бевте мали, сте биле опседнати со сите можни загатки на училиште.

14-detski-zagatki-so-koi-vozrasnite-kje-se-pomachat-01-1.jpg

А потоа, им ги поставувавте и на сите членови на семејството и проверувавте дали ќе знаат да ги одговорат.

Но, иако имаат лесен одговор, тешко е брзо да се сетите на него.

Тие им се омилени на децата, но зошто и возрасните да не си го помачат мозокот и да се обидат да решат неколку?

Ние одбравме 14 загатки кои ќе ве натераат да размислувате. Некои од нив можеби ги знаете, но за некои сигурно ќе се подзамислите.

Кликнете на сликата за да го дознаете точниот одговор.

14 детски загатки со кои и возрасните ќе се помачат
 1. 1.
  Кликни за одговорот
 2. 2.
  Кликни за одговорот
 3. 3.
  Кликни за одговорот
 4. 4.
  Кликни за одговорот
 5. 5.
  Кликни за одговорот
 6. 6.
  Кликни за одговорот
 7. 7.
  Кликни за одговорот
 8. 8.
  Кликни за одговорот
 9. 9.
  Кликни за одговорот
 10. 10.
  Кликни за одговорот
 11. 11.
  Кликни за одговорот
 12. 12.
  Кликни за одговорот
 13. 13.
  Кликни за одговорот
 14. 14.
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Само генијалците ќе успеат да ги решат овие загатки за 30 секунди Логичките загатки се добри за луѓето на сите години бидејќи го активираат мозоко...
Изборот ви открива како размислувате: Кое од трите деца е најмало? Тестирањето на различни аспекти од карактерот и личноста станува многу полесно, ...
Тест по општа култура – Колку се сеќавате на работите кои ги учевте? Повеќето работи за животот и светот ги учиме на училиште, но сепак не мора да зн...