9 вежби за стегнат задник, кои се поефикасни од чучнувања


9 вежби за стегнат задник, кои се поефикасни од чучнувања

Иако е вистина дека чучнувањата го активираат и стегаат секој мускул на задникот, знаат да станат досадни со тек на време.

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-1.jpg

Токму затоа, вреди да пробате 9 нови вежби кои ветуваат заоблен задник како на успешните фитнес блогерки.

1. Мост со подигање на една нога

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-2.gif

2. Страничен удар

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-3_copy_copy.gif

3. Префрлања на ногата

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-4.gif

4. Страничен замав

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-5.gif

5. Клекнување со една подигната нога

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-6.gif

6. Половично кревање на ногата

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-7.gif

7. Нишање на една нога

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-8.gif

8. Подигање на нозете во сумо поза

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-9.gif

9. Сумо виткање

9-vezbi-za-stegnat-zadnik-koi-se-poefikasni-od-cucnuvanja-10.gif

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Слабеење со помош на скали - 5 вежби кои ќе го стопат вашето тело Самата помисла да излезете на овие високи темпратури за да вежбате можеби ви пре...
5 вежби кои ќе ви го затегнат задникот, а не вклучуваат чучнувања Ако не сте љубител на чучнувањата или имате болка во колената, тогаш постојат &n...
Вежба од една минута за рамен стомак (видео) Секој сака да има убаво и витко тело, но ретко кој од нас може да се пофали со с...