7 погрешни мислења за тоа што ги привлекува мажите

Честопати се случува да не можеме да оствариме соодветна, хармонична врска само заради неколку непромислени стереотипи и митови за мажите.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-001.jpg

Токму овие погрешни мислења не треба да ви го обликуваат начинот на кој се однесувате кон спротивниот пол.

7 работи во кои цел живот верувате погрешно:

Провокативна облека која открива сè

Некои жени веруваат дека колку повеќе покажат, толку полесно ќе бидат забележани. Грешка. Мажите сакаат голотија, но завиткана во елеганција и женственост.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-2.jpg

Изглед како модел

Уште една грешка. Мажите сакаат негувани жени кои го ценат својот изглед, а тоа не значи дека се очекува да имате пропорции 90-60-90.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-3.jpg

Силна завист од мажот/партнерот

Вистина е дека мажите сакаат ве заштитат, но она што исто така ги привлекува е тоа што се сигурни дека и самите сте доволно силни и снаодливи за да бидете безбедни.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-4.jpg

Мажите сакаат „домаќинки“

Напротив, мажите се привлечени од жени кои се свои индивидуи, со свои интереси и хобија.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-5.jpg

Богато сексуално искуство

Уште едно напротив. Мажите ценат сексуална хармонија, не искуство.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-6.jpg

„Откачено“ однесување

Да, ако бараат привремена девојка за една или неколку вечери. Но, ако бараат долгорочна врска, поголеми се шансите да бараат мудра, сериозна жена.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-7.jpg

Сакаат впечатлива шминка

Ќе ве зачуди, но повеќето мажи одбираат жени кои имаат минимум шминка на себе. Никогаш не ги привлекувале розовите сенки и темни кармини.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-8.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

5 удобни секс пози за првиот пат За многу луѓе, првиот секс е малку чуден, полн со прашања и необични мисли. Но, ...
50 работи за сексот кои посакувам да ги знаев многу порано Сексот веќе одамна не е табу тема и луѓето многу пооотворено ги споделуваат свои...
13 разлики меѓу здравата и нестабилната љубовна врска, низ илустрации Дел од луѓето кои ги знаеме се во љубовна врска и партнерство какво отсекогаш см...