7 постапки кои не смее да си ги дозволите во љубовните кавги


7 постапки кои не смее да си ги дозволите во љубовните кавги

Лесно е да ја повредиме саканата личност, без оглед дали тоа е свесно или несвесно. Затоа важно е за време на кавгите да имате одредени правила кон кои ќе се придржувате.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-6.jpg

Кавгите и расправиите се сосема нормална појава, но овие 7 постапки дефинитивно не се.

1. Не ги вклучувајте другите членови од семејството во вашите кавги.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-1.jpg

2. Избегнувајте насилство во било каков облик.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-2.jpg

3. Не мешајте „баби и жаби“.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-3.jpg

4. Никогаш не се заканувајте со разделба или развод.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-4.jpg

5. Никогаш не ја напуштајте просторијата среде кавга.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-5.jpg

6. Не спијте одвоено.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-6.jpg

7. Никогаш не ги решавајте проблемите во јавност.

7-postapki-koi-ne-smee-da-si-gi-dozvolite-vo-ljubovnite-kavgi-7.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Тој ми ја врати вербата која ти ја уништи Растев со солзи. Не знаев како е да бидеш пречекана дома со насмевка, да дојдеш ...
Дали треба да побегнеш кога веќе не можеш да живееш со неговите маани? Во животот никогаш нема да го најдеш совршениот човек. Секој секогаш ќе има свои...
Дали влогот „да те изгубам, за да те добијам“ е разумен? Има многу монолози, кои со причина никогаш не се оствариле како дијалог. Многу с...