Најубавите скриени плажи во Европа

Факт е дека нема плажа на која ќе успеете да и одолеете, но има нешто посебно во оние скриените, мистичните местенца, колку и да се малечки.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-01

Барем во Европа, таквите скриени плажи ги има во изобилие, а ако сте доволно среќни да отпатувате на една од овие дестинации, задолжително посетете ги следниве:

Es Trenc, Мајорка

До оваа плажа не можете да стигнете со автомобил, но патот дефинитивно ќе се исплати. Километарската плажа со бел песок која се среќава со азурно синото море е глетка во која ќе сакате да уживате со денови. На тоа додадете 40 степени и вкусни коктели - и веќе сте таму со мислите!

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-02


Cala Saona, Форментера

Западниот дел од Медитеранот крие неповторливи убавини, а едно од нив дефинитивно е островот Formentera. Идеален е за опуштање, но и за оние кои бараат малку забава. Црвената плажа Cala Saona не смеете да ја заобиколите ако сте љубител на нуркањето. А, кога ќе ви досади излежувањето на плаќа, секогаш можете да се развозите околу островот.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-03


Arrifana, Португалија

Релативно мала плажа, од половина километар која е рај за сурферите. Брановите овде се посебно доживување. А, ако сте заинтересирани за помирен одмор тука се малечките ресторани кои ќе ве послужат со свежо уловена риба и морски специјалитети.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-04


Calanques, Франција

Француската ривиера е позната по гламурот кој го нуди, но ако сакате да ги избегнете гужвите, упатете се кон плажата која ќе ви понуди долг, песочен брег под стрмите карпи.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-05


Vouligmeni to Sounio, Атина

Тешко е да се одлучите само за една од многуте прекрасни плажи околу Атина, па подобро е да го разгледате целиот брег. Таму ќе пронајдете огромен број на минијатурни, скриени плажи. Thymari е само една од многуте кои ќе ви понудат совршено мирно море и голем број на ресторани покрај брегот.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-06


El Saler, Валенсија

Ова е една од ретките плажи кои се наоѓаат во национален парк, па можеби и затоа важи за една од најпрекрасните. Тука ќе можете да уживате во постојаниот западен ветар, големиот број на сурфери, а сите кои сакаат летна рекреација може да ги истражуваат долгите песочни патеки.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-07


Pinarello, Корзика

Со 2 километри бели песочни плажи, оваа плажа е од оној тип на места од кои едноставно не сакате да заминете. Тука се наоѓаат 6 ресторани во кои може да уживате во морски специјалитети со поглед кон божественото тиркизно море.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-08


Kelebekler Vadisi, Турција

До тука ќе стигнете само со брод или пешки по стрмна патека. Овој залив се смета за една од најголемите турски тајни, па ако сте авантурист кој ја истражува природата - ова е идеалното место за вас. Дури кога ќе се изморите од истражувањето можете да се нурнете во азурното море или под некој од двата малечки водопади.

najubavite-skrieni-plazi-vo-evropa-09

Би можело да ве интересира:

7 ресторани во Врање кои може да ги посетите кога одите на еднодневна тура Ресторани на отворено со двор, ресторани со игралиште за деца, или со рустичен и...
Предлог дестинации во Македонија за незаборавни викенд доживувања (за вљубениците во природа) Каде ќе се патува викендов? Што ќе се прави? Ова се неколку прашања што сите пос...
Каде да летувате во Хрватска ако сакате песочни плажи? За Хрватска, првата помисла за плажите најчесто е карпести и камени плажи со кри...
Ја посетив Махо, популарна плажа до аеродром на Карибите - Постојано нè надлетуваа авиони, имаше огр... На островот Сент Мартин вистинска атракција е плажата Махо, само поради нејзинат...
Го посетив селото на Попај морнарот во Малта - бајковита дестинација која ме врати во детството и ми... Она што навистина ме врати во детските денови и ја разбуди мојата меморија со сл...
9 митови за Париз во кои веруваме поради филмовите и сериите Некои делови од Париз можеби мирисаат прекрасно од пекарите, но на многу места с...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg