10 места на Земјата кои треба да ги видите за да верувате дека постојат


10 места на Земјата кои треба да ги видите за да верувате дека постојат

Дали сте подготвени да отпатувате некаде далеку, на некоја егзотична дестинација на место кое изгледа повеќе како да е излезено од нечии фантазии, а не од реалноста?

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-01.jpg

На нашата планета постојат многу места кои изгледаат магично и речиси нереално.

Од прекрасни цветни полиња, до мориња кои светат како во нив да има илјадници ѕвезди...

Некои места треба лично да ги видите, за да поверувате дека постојат.

А, дотогаш можете да ги погледнете на фотографии:

1. Националниот парк „Zhangye“, Гансу, Кина

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-1.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-2.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-3.jpg

2. Пештерите со мраз на глечерот Менденхол, Џуно, Алјаска

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-4.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-5.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-6.jpg

3. Лулашката на крајот од светот, Бањос, Еквадор

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-7.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-8.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-9.jpg

4. Морето од ѕвезди, Ваду, Малдиви

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-10.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-11.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-12.jpg

5. Приморскиот парк „Hitachi“,Ибараки, Јапонија

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-13.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-14.jpg

10-magicni-mesta-na-zemjata-koi-licno-treba-da-gi-vidite-za-da-veruvate-deka-postojat-15.jpg

Уште 5 места на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 надреално убави места во светот - сон на секој патник Светот е преполн со толку многу прекрасни места кои треба да се видат барем една...
14 европски дестинации кои го заслужуваат вашето внимание и посета Скриени бисери, ете токму така се опишани овие 14 места низ Европа за кои сигурн...
Како од сликовница - Топ 10 зимски дестинации во Европа (фото) Зимската сезона е прекрасна, но магијата некаде блеска многу посилно отколку во ...