Охрид меѓу најубавите 30 градови во Европа, според британски Телеграф


Охрид меѓу најубавите 30 градови во Европа, според британски Телеграф

Постојат 30 најубави градови во Европа, тврдат од британски Телеграф.

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-001.jpg

На кое место се најде нашиот Охрид?

1. Kilkenny, Ирска

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-1.jpg

2. Berat, Албанија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-2.jpg

3. Civita di Bagnoregio, Италија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-3.jpg

4. Procida, Италија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-4.jpg

5. Conwy, Велс

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-5.jpg

6. Lech, Австрија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-6.jpg

7. Hindeloopen, Холандија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-7.jpg

8. Lefkara, Кипар

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-8.jpg

9. Rovinj, Хрватска

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-9.jpg

10. Soglio, Швајцарија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-10.jpg

11. Visby, Шведска

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-11.jpg

12. Setenil de las Bodegas, Шпанија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-12.jpeg

13. Piran, Словенија

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-13.jpg

14. Vlkolinec, Словачка

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-14.jpg

15. Marianske-Lazne, Чешка

ohrid-megju-najubavite-30-gradovi-vo-evropa-spored-britanski-telegraf-15.jpg

Уште 15 градови на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 Инстаграм профили за сите кои ја сакаат Италија Обидот да се претстави сето она кое Италија може да го понуди во само неколку сл...
Зошто Унгарија треба да биде вашата следна дестинација? Постојат работи без кои нашиот живот би бил досаден и монотон. Патувањата се сам...
27 ресторани во Европа каде се служи највкусна храна Секоја година се одбираат 50-те најдобри ресторани во светот, па така и оваа год...