Не ги пропуштајте: Топ 10 најубави плажи на Скијатос

Скијатос е еден од најпопуларните острови во Грција, познат по златните песочни плажи, зелената шумска природа и прекрасната атмосфера.

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-skijatos-01.jpg

Овој остров, иако не е многу голем, нуди многу забава за сите возрасти, па затоа е омилен и помеѓу младите, но и помеѓу семејствата кои патуваат заедно.

Во градот можете да уживате на прошетка покрај пристаништето, да седнете во една од многуте таверни, да навлезете низ тесните улички со продавници, а тука се и прекрасните кафулиња каде може да се освежите со превкусен коктел.

За забавата на младите навечер се задолжени неколку дискотеки, а за прекрасните сончеви денови имате голем избор на неверојатни плажи.

Топ 10 плажи на островот Скијатос кои не смеете да ги пропуштите:

Koukounaries

Најпознатата плажа со најситниот златен песок која им нуди на туристите кристално чиста вода и уживање покрај шума. Широка е и одлична е за семејства, но и за големи друштва.

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-02.jpg

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-03.jpg

Lalaria

Една од најубавите и најживописни плажи која се наоѓа на северната страна на островот. Опколена е со големи прекрасни карпи, а ветровите илјадници години создавале бели камчиња наречени „lalaria“ со кои е прекриена целата плажа.

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-04.jpg

Banana beach

Боровата шума го комплетира целосно прекрасниот изглед на плажата, која е собиралиште на млади луѓе, бидејќи нуди прекрасен бич бар, кафулиња и спортски атракции.

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-06.jpg

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-07.jpg

Agia Eleni

Сонцето свети на оваа плажа до доцна, па ако сте овде ќе уживате во последните сончеви зраци. Кристално чистата сина вода и боровата шума нудат прекрасен престој и одлична е за повозрасни туристи.

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-08.jpg

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-09.jpg

Mandraki

Пејсажот кој оваа плажа го нуди е неверојатно див и импресивен. За да дојдете до неа треба да поминете низ прекрасна шума со борови дрва и песок. Мирот и прекрасната вода се нешто во кое посебно ќе уживате.

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-10.jpg

ne-gi-propushtajte-top-10-najubavi-plazhi-na-ostrovot-skijatos-11.jpg

Уште 5 прекрасни плажи на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Неверојатниот шарм на Дојран – градот кој на лето со „Д фестивал“ се трансформира во најголемиот цен... Дојран, шармантното, мирно гратче на југот на Македонија, кое како да спие преку...
Ивана од Скопје: „Работев како фотограф на брод, крстарев низ француските Кариби - што ме воодушеви ...  Досега имам посетено многу поморски градови, пристаништа, популарни монден...
Каде да летувате во Хрватска ако сакате песочни плажи? За Хрватска, првата помисла за плажите најчесто е карпести и камени плажи со кри...
5-те најубави плажи во близина на Кавала (идеални и за забава и за одмор со деца) Плажата Vrasida е сместена во залив, помеѓу Ammolfi и Nea Peramos и е една од на...
14 најубави плажи во Европа за 2024 – пет се во Грција, една во Албанија Златни, песочни плажи на Канарските острови, диви плажи во Грција, широки плажи ...
Ја посетив Махо, популарна плажа до аеродром на Карибите - Постојано нè надлетуваа авиони, имаше огр... На островот Сент Мартин вистинска атракција е плажата Махо, само поради нејзинат...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg