9 митови за мајчинството, кои непотребно создаваат притисок врз жените


9 митови за мајчинството, кои непотребно создаваат притисок врз жените

Секоја мајка сака да биде „совршена“ и да израсне совршено воспитано дете. А, речиси секоја мајка знае дека зборовите совршено и мајчинство не одат заедно.

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-01.jpg

Нека не ве изненадува ако не ги правите работите кои се сметаат за идеални, пожелни или правилни.

Не си создавајте непотребен притисок, бидејќи овие 9 митови се сосема неточни:

Децата на добрите мајки не плачат

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-02.jpg

Добрата мајка треба секогаш да се жртвува за своето дете

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-03.jpg

Добрата мајка ужива во она што го прави, секоја минута од денот

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-04.jpg

Децата на добрите мајки не се разболуваат

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-05.jpg

Добрите мајки имаат беспрекорно дотерани деца

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-06.jpg

Добрата мајка секогаш знае што сака детето

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-07.jpg

Добрата мајка не ги истура негативните емоции врз детето

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-08.jpg

Децата на добрите мајки се секогаш пријателски настроени

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-09.jpg

Добрата мајка секогаш се држи до планот

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

5 типови на мајки што ги среќаваме на летување Летото е во полн ек, а сезоната на сончање и капење веќе започна. Родителите ги ...
Моето дете е подобро од твоето: „Не пробала тиквички? Нашата грав тама... Дали некогаш сте се сретнале со мајки кои го споредуваат напредувањето на своето...
10 правила по кои еден татко ги воспитува своите две деца Да се воспитува „мало човече“ не е едноставна работа. Бара учење на лекции од по...