Филмови кои со нетрпение ги очекуваме оваа есен/зима (V дел)

Оваа зима нè очекува богата селекција на филмови кои допрва треба да се појават на големото платно.

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-01

Стигнавме и до 5тиот последен дел на филмовите кои ги очекува премиера во месец декември:


41. The Hobbit: An Unexpected Journey

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-1

Тие се вратија! Во првиот од трите дела претходници на Господарот на прстените, Билбо Багинс (Мартин Фримен) и група џуџиња тргнаа кон Осамената Планина за да го вратат богатството кое од нив го украл змејот Смаг. Иан Меккелен, Енди Серкис, Хуго Вивинг, Кејт Бланшет, Илајџа Вуд и Орландо Блум ги репризираат нивните улоги од Господарот на прстените. Филмот излегува на 14ти декември.


42. Les Miserables

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-2

Oui! Мјузиклот од Бродвеј добива филмска верзија за големото платно со Ен Хатавеј, Хју Џекмен, Расел Кроу, Саша Барон Коен, Хелена Бонам Картер, Аманда Сејфрид и Еди Редмејн кои совршено ги изведуваат незаборавните песни од ова шоу. Не грижете се, не е на француски. Филмот излегува на 14ти декември.


43. Monsters Inc. 3D

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-3

Ако ви се допаѓаше Monsters Inc. кога прв пат беше објавен во 2001, тогаш ќе ви се допадне уште повеќе во 3-D. Филмот излегува на 19 декември.


44. Zero Dark Thirty

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-4

Режисерката- добитничка на Оскар за The Hurt Locker, Кетрин Бигелоу, се враќа на Блискиот Исток за оваа акциона драма која се однесува на потрагата по Осама Бин Ладен по 11ти септември. Ѕвездената актерска екипа е составена од Џесика Честејн, Крис Прат, Џоел Еџертон, Кајл Чендлер и многу други. Филмот излегува на 19ти декември.


45. The Impossible

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-5

Базирано на вистинска приказна, Јуан Мекгрегор и Наоми Вотс играат сопружници кои се на летување со нивните деца кога удри(или се случи) цунамито во 2004 година. Тие се борат да преживеат откако ќе бидат разделени за време на несреќата. Филмот излегува на 21ви декември.


46. Jack Reacher

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-6

Џек Ричер (Том Круз) е поранешен мајор во Американската воена полиција кој навлегува длабоко во еден случај за воен снајпериста кој убил 5 луѓе. Круз носи кожна јакна, вози Мустанг и ги покажува своите тонирани стомачни мускули додека го прави она што го прави најдобро - ги уништува (или тепа) лошите момци. Филмот е базиран на романите за Џек Ричер на Ли Чајлд. Филмот излегува на 21ви декември.


47. This Is 40

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-7

Ова е продолжение на Knocked Up! Овој пат комичниот режисер и писател Џад Апатоу навлегува во животите на Пит (Пол Руд) и Деби (Лесли Ман) додека поминуваат низ средновечната криза. Џејсон Сигал, Мелиса Мекарти, Меган Фокс, Крис О’Дауд и многу други се дел од актерската екипа. Филмот излегува на 21ви декември.


48. On The Road

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-8

Изгледа дека адаптацијата за на големото платно беше на бескрајно патување до кино- салите. Групата писатели The Beat Generation повторно се враќа во живот благодарение на Кристен Стјуарт, Гарет Хедланд и Сем Рајли. Ох, и веројатно сте слушнале дека ѕвездата од Twilight ги разголува градите во една жешка секс- сцена за која таа рече дека е “навистина горда”. Филмот излегува на 21ви декември.


49. The Guilt Trip

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-9

Еден пронаоѓач (Сет Роген) тргнува на патување заедно со неговата мајка (Барбара Стрејсенд) со намера да го продаде својот најнов изум. Се надеваме дека режисерката Ен Флечер може да не насмее заедно со Роген и Стрејсенд како што успеа со Рајан Рејнолдс и Сандра Булок во The Proposal. Филмот излегува на 25ти декември.


50. Parental Guidance

filmovi-koi-so-netrpenie-gi-ocekuvame-5-del-10

Детска игра! Били Кристал и Бет Мидлер имаат улога на двојка која се грижи за нивните три внучиња кога нивната мајка мора да замине по работа. Класичен фамилијарен Божиќен филм. Филмот излегува на 25ти декември.

Останатите може да ги погледнете тука.

Би можело да ве интересира:

Филмови од раните 2000-ти што ќе ви разбудат носталгија По Индијана Џонс, хит беше Лара Крофт, а за оние кои не сакаат видеоигри, овде е...
Адам Сендлер е на врвот – Кои се најплатените актери за 2023-та? Веројатно на листата очекувате имиња како Марго Роби и Леонардо ди Каприо, но ви...
Го гледав филмот „Barbie“ – Кои ми беа првите впечатоци и зошто треба да му дадете шанса? Шарениот розов свет ве учи што значи да се самоспознаете, тангира повеќе важни т...
Со кој романтичен филм да се опуштите викендов, според хороскопскиот знак? Рибите ја ценат романтиката, но исто така сакаат и да мечтаат. Музичките секвенц...
10 празнични филмови што ќе им бидат забавни и на возрасните Bad Santa и A Bad Moms Christmas се празнични филмови, но а разлика од повеќето,...
10 нови филмови што ги освоија симпатиите на публиката Wonka, The Beekeper, Madame Web – дел од поновите филмови што ѝ се допаднаа на п...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg