Снимено одблиску: Како изгледа спасувачка мисија од типот на онаа во пештерата во Тајланд?


Снимено одблиску: Како изгледа спасувачка мисија од типот на онаа во пештерата во Тајланд?

spasuvachkata-misija-za-izvlekuvanje-na-momchinjata-od-peshterata-vo-tajland-snimena-odblisku-01.jpg

Периодов целиот свет ја следи драмата во тајландската пештера, каде монсунските дождови на 23-ти јуни заробија 12 деца и нивниот фудбалски тренер.

И покрај неизвесноста изгледа драматичната ситуација ќе има среќна завршница. Осум момчиња веќе се спасени, а акцијата продолжува. Тимовите нуркачи во Тајланд работат со полн интензитет.

Снимка од мисија во Велика Британија ќе ви долови како изгледаат спасувачките мисии во пештери и колку е напорна нивната изведба:

!HÉROES DE VERDAD! Miren las condiciones extremas por las que deben pasar los rescatistas para salvar a los 11 niños y a su entrenador. Las cuevas son estrechas, obscuras, tenebrosas. Sin duda son héroes de carne y hueso. #thailandrescue #thailand #thailandkids #tailandia #rescatetailandia #thailandcaverescuemission

Posted by Galo Arellano on Sunday, July 8, 2018

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

15 навики на Швеѓаните, поради кои важат за една од најсреќните нации ... Триковите на Швеѓаните сигурно ќе донесат повеќе среќа и во вашиот живот. Дефини...
10-те најлоши држави за живеење во светот ако сте жена - во Конго 48 ж... Низ светот постојат земји во кои жените ги мажат пред да наполнат 18 години и ги...
6 земји во кои паузата од работа е најдолга Ако кај нас за полно работно време од 8 часа следува пауза од 30 минути, тогаш п...