10 милионери и милијардери кои нема да им го препишат богатството на децата


10 милионери и милијардери кои нема да им го препишат богатството на децата

Дел од најбогатите луѓе на светот ќе го остават богатството во хуманитарни цели и сакаат да ги научат децата сами да заработуваат.

10-milioneri-i-milijarderi-koi-nema-da-im-go-prepishat-bogatstvoto-na-decata-01.jpg

Некои милионери и милијардери отворено кажаа дека нема да им го остават целото свое богатство на децата.

Повеќето од нив планираат да го донираат во хуманитарни цели, а други ќе го направат тоа со поголемиот дел од него за да не ги „расипат“ своите деца.

Милионери и милијардери кои нема да им го препишат богатството на децата:

Гордон Ремзи – 153 милиони долари

10-milioneri-i-milijarderi-koi-nema-da-im-go-prepishat-bogatstvoto-na-decata-02.jpg

Стинг – 300 милиони долари

10-milioneri-i-milijarderi-koi-nema-da-im-go-prepishat-bogatstvoto-na-decata-03.jpg

Елтон Џон – 480 милиони долари

10-milioneri-i-milijarderi-koi-nema-da-im-go-prepishat-bogatstvoto-na-decata-04.jpg

Сајмон Кауел – 550 милиони долари

10-milioneri-i-milijarderi-koi-nema-da-im-go-prepishat-bogatstvoto-na-decata-05.jpg

Мекензи Безос – 35.7 милијарди долари

10-milioneri-i-milijarderi-koi-nema-da-im-go-prepishat-bogatstvoto-na-decata-06.jpgУште 5 на следната страна...Би можело да ве интересира:

За светот има надеж: 12 докази дека не е сè така црно Брачен пар собрал 15 милиони долари за разделените мигрантски семејства. Да...
9 луѓе ги откриваат нивните најмрачни семејни тајни „Татко ми има дете со љубовницата. Слушнав додека зборуваше на телефон, а мајка ...
Како 8 годишно момче заработи 22 милиони долари? Преку игра и забава малиот Рајан дојде до светска слава и до врвот на една од ли...