Буква Ѓ - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Ѓавол


Ако видите ѓавол на сон тоа ве предупредува дека ќе ве измамат лоши луѓе, болест, ви следува страв на јаве, ако бркате ѓавол тоа означува среќа, ако бегате од ѓавол симболизира расправија, клеветење.

Ѓеврек

Благосостојба, среќа.

Ѓезве

Ако правите кафе во ѓезве – добивка во најава. Празно ѓезве – трошок.

Ѓердан

Ако сонувате ѓердан тоа значи веселба, исполнување на желбите на јаве.

Ѓон од чевли

Ако сонувате искинат ѓон тоа значи дека ќе се селите, ќе менувате место на живеење.

Ѓубре

Ако видите ѓубре надвор тоа означува добивка, отворање на тестамент, ако го сонувате дома симболизира среќа, додека ако газите по него предупредува на лутина, клевета.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg