Буква Љ - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Љубовна игра


Играње љубовна игра значи дека наскоро ве чека среќа, радост.

Љубовна страст

Предупредува дека тешко ќе избегнете срам.

Љубовник / љубовница

Да се биде: те озборуваат; имање: играш опасна игра; карање со него/неа: сè ќе се дознае; сретнување: повторно ќе се заљубиш, среќата ти се насмевнува; менување: чувај се од лажни ветувања; да се изгуби: има поубаво од убаво; преноќување кај него/неа: желбите ќе ти се остварат.

Љубовно писмо

Примање љубовно писмо во сон значи незадоволство, а испраќање интриги.

Љубомора

Љубомора во сон значи дека сте загрижени без причина на јаве, жал.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg