Буква Ќ - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Ќелавост


Ако на сон видите маж без ниту едно влакно на главата предупредува да внимавате на своето однесување за да не ви се потсмеваат. 

Ќелија

Ако видите ќелија на сон значи дека ќе се почувствувате осамено.

Ќерамиди

Цели ќерамиди на сон означуваат здравје, добивка, а скршени солзи, болест, несреќа.

Ќумур

Јаглен на сон е добри вести на јаве, ако си во недоумица – just do it!Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg