Буква Б - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com - Results from #150

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Бурма


Ако ja носите на себе: свадба, среќен брак; ако го изгубите прстенот: лутина, бес, нервозни сте поради сопствените каприци; ако некој ви даде: верна љубов, заслужувате да ве навредуваат.

Бут (натколеница)

На нога повреден: некому кому му верувате ќе ви ги уништи плановите.

Бучава

Слушање бучава во сон значи дека ќе имате семејни расправии.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg