Буква Е - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Едра


Едра на брод значат дека ќе слушнете добри вести, додека искинато едро во сон значи дека ќе западнете во неволји.

Едрилица

Ако сонувате едрилица тоа значи дека ви претстои пријатно доживување.

Еж

Предупредува дека ве изневерува блиска, драга личност, љубомора.

Езеро

Бистро: прекумерно расположение; матно: ќе имате проблеми во љубовта, тага; многу риби: благосостојба; некому: љубовни проблеми; раздвижено: успех на сите полиња.

Елен

Ако видите елен како трча во вашиот сон тоа значи дека ќе остварите брз успех, среќа, елен со големи рогови значи лутина додека ако го убиете значи тивка жалост.

Елка

Ако видите елка во шума значи голем успех на јаве.

Епидемија

Ако слушнете дека владее пандемија: добро здравје.

Епилепсија

Ако видите дека некој има епилепсија, деловни проблеми. Ако вие имате епилепсија, финансиска добивка.

Ерген

Да се биде: ќе бидете тажни; Ако го гледате: ќе претрпите голема штета.

Ергенска вечер

Претстои свадба во близина.

Есен

Ако видите есен во сонот значи дека нема да можеш да избегнеш тага.

Еским

Ако сонувате еским тоа значи дека треба да внимавате бидејќи ве изневерува љубовницата.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg