Буква П - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Пад од висина


Ако сонувате пад од висина предупредува на проблеми, болести, проблеми, загуби, непријатно изненадување.

Падобран

Ако видите падобран во сон значи дека ве чека болест, тага.

Паѓање

Ако сонувате дека сте паднале од коњ значи дека вашата позиција е разнишана; ако паднете од висина означува несреќа, понекогаш смрт; ако видите еден пад го симболизира напредокот на јаве.

Пазар

Сонување пазар значи дека ви претстои неочекувана авантура (не мора да биде љубовна).

Пајажина

Ако сонувате пајажина значи дека ќе завршите успешни работи.

Пајак

Пајакот во соништата симболизира среќна, радосна вест, среќен настан.

Пакет / пратка

Ако добиете пакет во сон значи дека ќе чуете вознемирувачки вести; ако испратите некому: тие ќе се радуваат многу; отворен: пријатно изненадување; ако се изгуби пакет: грижи; ако го носите пакетот до поштата: сте станале заборавни.

Палма

Ако видите палма во сон предупредува дека непријатноста ве чека на патот.

Панталони

Нови панталони: радост; стари: грижи; валкани, искинати: озборувања, понижување, срам; ако носите панталони значи дека ќе доживеете чест и признание; ако соблечете панталони: пропаст, загуба; ако крпите панталони: финансиските проблеми ќе ве престигнат.

Панцир

Ако видите панцир во сон предупредува на опасност; да се носи значи дека доаѓаат денови на безгрижност, благосостојба и безбедност.

Папагал

Ако слушате или гледате папагал во соништата, потсвеста ве предупредува дека оние што се најблиску до вас ве лажат и изневеруваат.

Парада

Ако гледате парада во сонот предупредува дека ве очекуваат големи грижи и трошоци; ако учествувате на парадата ја симболизира честа, славата на јаве.

Пари

Добивање: те очекуваат големи трошоци; издавање: имаш можност за добивка; броење: голема заработка; гледање: ненадејно богатство; позајмување: грижи, проблеми; наоѓање: несреќа, понижување; губење: неуспех во една деловна активност; фалсификувани: се бориш со нечесни мисли.

Паричник

Полн: загуба; празен: неочекувана добивка; губење: ќе се најдеш во непријатност.

Парк (шеталиште)

Ако видите парк во сонот значи дека ве чека задоволство, пријатен живот на јаве.

Паркинг

Ако видите празен паркинг: самотија. Полн паркинг: имате верни пријатели.

Парница (судење)

Ако сонувате дека сте добиле судски спор значи дека по поголеми потешкотии ви следува успешен период; ако го изгубите спорот ве предупредува дека сите ваши желби се недостижни и нереални.

Партнерот / партнерката

Ако ја видите саканата личност на сон значи дека ќе имате среќен брак.

Парфем

Ако мирисате: претерувате во барањата; ако имате: грижи, разочарување; ако купите: големи трошоци; ако дадете некому парфем значи преземање големи одговорности.

Пат

Широк, добар: кавга, профитабилен бизнис; лош: загуба; стрмен: тешкотии; ако одите по патот: не попуштате никому; ако се возите: патување.

Патека

Кога сонувате патека во градина, тоа означува безгрижен живот.

Патерици

Ако видите патерици во сон значи дека нема да можете да постигнете ништо без туѓа помош.

Патоказ

Ако видите патоказ во сонот значи дека имате неисполнети обврски.

Паун

Ако видите паун во сонот предупредува дека имате неискрен пријател.

Пегла

Ако видите пегла во вашиот сон значи дека вашите грижи се неизбежни.

Пеење

Ако пеете убаво во сон значи задоволство, среќа; ако пеете без да слушнете: несреќа, мизерија; ако слушнете дека пеете значи ќе имате малку грижи.

Пекар

Ако видите пекар во сонот значи дека наскоро ќе имате безгрижни денови, плодна година, полн џеб.

Пекол

Пеколот во сон симболизира пресуда, парница, тешкотии во животот.

Пелени

Ако видите пелени во сон симболизира радост во куќата; валкани, искинати симболизираат губење на независноста; ако ги перете значи дека имате среќа во бракот.

Пензија

Ако сонувате дека некој ви плаќа пензија, тоа значи дека ќе мора да ги дадете заштедите на некој член на семејството затоа што ќе западне во голема финансиска криза.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg