Буква Х - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Харем


Ако видите харем во сонот значи дека ќе сносите последици за некоја направена глупост, ве чека неволја!

Хармоника

Ако видите хармонија во сонот предупредува на неморални зделки, ако ја слушате значи дека претерано сте сомничави, а ако ја свирите значи дека некој ќе ве израдува на јаве.

Хартија

Ако видите хартија во сонот значи дека ви претстои расправија, непријатност, непријатно писмо.

Харфа

Ако свирите на харфа во сонот тоа значи дека ќе запознаете нови пријатели, тага, жалост.

Хаска

Ако сонувате хаски: добрината ќе ве чини, наивни сте. Не ги забележувате потезите на вашите противници.

Хељда

Предупредува дека ви следи период на сиромаштија, немаштија.

Херој / хероина

Предупредува дека ви се заканува опасност! Бидете внимателни, нештата нема да ви одат од рака!

Хипнотизирање

Ако бидете хипнотизиран: некој ќе ве измами, секоја школа и наука се плаќа; ако хипнотизирате некого: тргнете се од опасни бизниси; ако видите хипнотизирање: ќе стекнете слава и углед во својата околина.

Хорор филм

Веројатно се плашите дека вашите најлоши стравови ќе се остварат, било да се однесува на неуспех на работа или на пропаст на бракот или врската.

Хотел

Ако видите хотел во вашите соништа, тоа значи дека ве очекува болест, загуба, штета на патот.

Храброст

Значи дека некој на јаве ќе ве понижи.

Хрчак

Ако во сонот видите хрчак тоа е предупредување да почнете да штедите.

Хулахопки

Толкувањето на соновите со хулахопки зависи од тоа дали сте маж или жена.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg