Буква Ч - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com - Results from #30

Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com

Term Main definition
Чинчила


Чинчила симболизира топлина, љубезност и љубов.

Чипка

Ако видите чипка на сон тоа е симбол на голема прослава во семејството.

Чир

Ако имате чир на сон предупредува на болест, тага, проблеми со дигестивниот тракт.

Чистење

Ако сонуваш дека чистиш тоа значи дека ќе добиеш убав подарок, претстои добивка во игри на среќа.

Читање

Ако читате книга или весник на сон значи дека ако сакате да стигнете до крајниот успех ќе треба да вложите многу труд, полесно заболување; ако читате писмо симболизира добивка.

Читање книга или весник

Ако читате книга или весник на сон значи дека ако сакате да стигнете до крајниот успех ќе треба да вложите многу труд.

Чоколаден сладолед

Сон во кој јадете или гледате чоколаден сладолед значи дека турбулентниот период е конечно зад вас.

Чоколадна торта

Ако добиете: некој е верен и искрен кон вас, ви претстојат денови исполнети со многу среќа; ако подарите: расипништво, пат до банкрот.

Чоколадни бонбони

Чоколадните бонбони во сон се знак на привлечност.

Чоколадо

Ако добиете: некој е верен и искрен кон вас, ви претстојат денови исполнети со многу среќа; ако подарите: расипништво, пат до банкрот; ако јадете чоколадо: неочекувани бакнежи, страст.

Чокот (Винова лоза)

Ако видите чокот на сон тоа е знак на тага, несреќа; ако го вадите од земја предупредува на смртен случај во околината.

Чорапи

Плетењето чорапи претставува корист од сопствениот труд; ако купувате на сон предупредува на тешкотии и грижи во семејството; ако облекувате, соблекувате означува минлива неволја.

Чување деца

Ако сонувате дека чувате нешто предупредува да внимавате да не ве ограбат деловните партнери, вложувате пари во сигурни проекти.

Чување куче

Кога сонувате дека чувате куче тоа може да има повеќе значења.

Чување нешто

Ако сонувате дека чувате нешто тоа предупредува да внимавате да не ве ограбат деловните партнери, вложувате пари во сигурни проекти.

Чувар

Ако сонувате дека чувате нешто тоа предупредува да внимавате да не ве ограбат деловните партнери, вложувате пари во сигурни проекти.

Чудо

Ако доживеете или видите чудо на сон тоа значи дека ќе чуете поволни вести.

Чудовиште

Ако видите чудовиште тоа означува неподмирени долгови кои не ви даваат мир на јаве.

Чучурлига

Чучурлига во сон симболизира среќа во љубовта, добивка добра вест во реалноста.Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg