Квиз: Дали ве лаже интуицијата?

Дали сте забележале дека интуицијата ви е силна страна и никогаш не ве излажала? Ајде да провериме...

kviz-dali-ve-lazhe-intuicijata-01.jpg

Дали имате моќ да ги почувствувате и исперципирате работите правилно, независно од разумно размислување и анализи?

Го имате ли во себе внатрешниот глас кој секогаш ви кажува што треба да направите или што се случува иако зад тоа не стои никакво логичко објаснување?

Понекогаш интуицијата е сѐ што имаме и важно е да можеме да се потпреме на неа.

Во продолжение може да ја тестирате својата интуиција преку одговарање на прашања за кои не треба премногу да размислувате.

Едноставно, препуштете се на интуицијата, дајте го одговорот во себе и кликнете на сликата за да проверите дали сте биле во право.

Дали ве лаже интуицијата?
 1. 1. Што има во чашата – кафе или чај?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Што мислите, што сака овој човек повеќе – мачки или кучиња?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Што мислите – дали е ден или ноќ?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Каква боја е нејзината маица?
  Кликни за одговорот
 5. 5. На која слика е претставена грива од коњ?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Под кој број се крие кадифено мече?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Кој датум се крие на календарот?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Дали балонот е во воздух или на копно?
  Кликни за одговорот
 9. 9. Кое од овие шишенца е црвено?
  Кликни за одговорот
 10. 10. Дали е ова машка или женска рака?
  Кликни за одговорот
 11. 11. Која боја е свеќата?
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате среќа во животот? Дали се сметате себеси за среќна личност? Дали успевате да се извлечете од секак...
Квиз: Дали се однесувате по бонтон кога сте во ресторан? Со што се јаде салата, кој треба да нарача мажот или жената, каде се остава чант...
Квиз: Дали би ги преживеале игрите од „Squid Game“? Кога вие би имале можност да сте на местото на некој од учесниците во игрите во ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg