Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот?


Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот?

Научниците велат дека сите луѓе можат да се поделат во две групи според тоа кој дел од мозокот им доминира - едните се логичари, а другите креативци.

koja-hemisfera-vi-dominira-levata-ili-desnata-strana-na-mozokot-01.jpg

Некои луѓе во основа размислуваат рационално и логички, па според тоа, истражувачите велат дека кај нив доминира левата страна мозокот, а кај другите, оние кои размислуваат креативно и кои се потпираат на својата интуиција, доминира десната страна.

Еден забавен тест, кој со само неколку кликања ќе ви помогне да откриете која страна на мозокот ви доминира...

За да добиете што е можно поточни резултати, бидете брзи и одговорете на прашањата во првите неколку секунди.

 

Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот?
  1. 1. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  2. 2. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  3. 3. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  4. 4. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  5. 5. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  6. 6. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  7. 7. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  8. 8. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

  9. 9. Кликнете на бојата која ја гледате, не на зборот кој го читате:

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот За да го развиете креативното размислување, многу психолози советуваат да решава...
Тест прашање: Која мајка страда од пост-породилна депресија? Раѓањето на дете е еден од најубавите моменти во животот на секоја жена. Но, мож...
Изберете едно животно кое ќе ја открие вашата најмрачна страна која ја криете од сите Сите имаме добри и лоши страни, позитивни и негативни особини кои го обликуваат ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg