Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше?

Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекции, да ги запишете и соберете на едно место?

ako-zhivotot-vi-beshe-pretvoren-vo-kniga-kakov-naslov-kje-imashe-01.jpg

Можеби да напишете книга која би им била од корист на многумина или едноставно во која ќе го пренесете целиот ваш живот?

За што би пишувале? За кого би била посветена? Што би содржела? Дали вашите љубовни искуства, или пак можеби сите пречки со кои сте се сретнале?

Доколку решите животот да го претворите во книга, каков наслов би имала и на што најмногу ќе се фокусиравте?

Направете го следниот едноставен квиз и дознајте, можеби ќе се инспирирате: 

Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше?
 1. 1.
  На партнерот и децата.
  На пријателите или колегите.
  На родителите, брат/сестра.
 2. 2.
  Тинејџерските и 20-ите години.
  На периодот после 30-тата.
  Ќе раскажувам од аспект на сегашната возраст за сите искуства.
 3. 3.
  На YouTube и социјални мрежи.
  Најдобро е да се прошири од уста на уста.
  Во некоја емисија и на билборди.
 4. 4.
  Нема шанси, не сакам да се истакнувам.
  Ќе размислам, можеби, но не сам/а, зависи од приказната.
  Веројатно, за мене се работи во книгата.
 5. 5.
  Секако, тие се дел од приказната.
  Да, но ќе им ги сменам имињата.
  Не, книгата нема да биде за нив, ќе зборувам само за себе.
 6. 6.
  Ќе раскажам сè како што е, луѓето има што да научат од моите искуства.
  Можеби некои работи ќе ги променам, не сакам сите бивши да се пронајдат во неа.
  Зошто да бидам? Важно е книгата да биде успешна.
 7. 7.
  Раскинување, скршено срце, брак, семејство, деца, развод.
  Животни проблеми, тешки ситуации, мотивација, успех.
  Интересни случки и искуства од животот за кои секој ќе се насмее.

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате среќа во животот? Дали се сметате себеси за среќна личност? Дали успевате да се извлечете од секак...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg