Квиз: Дали имате влакна на јазикот?


Квиз: Дали имате влакна на јазикот?

Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интернет или пак со некултурни луѓе кои зборуваат додека се на кино проекција? Како реагирате во такви ситуации?

kviz-dali-imate-vlakna-na-jazikot-01.jpg

Некои луѓе не размислуваат премногу пред јасно и гласно да го кажат своето мислење, додека други од страв да не повредат некого често молчат.

Секојдневно се судираме со најразлични ситуации, а како реагираме на нив е одраз само на нашиот карактер.

Дали вие импулсивно ги покажувате емоциите кога ќе почувствувате неправда во животот или пак успевате мудро да молчите?

Дали имате влакна на јазикот?
 1. 1.
  Културно му кажувате на келнерот за грешката и го замолувате да ви го донесат нарачаното.
  Премолчувате и го јадете.
  Ги прашувате како воопшто може да направат ваква грешка.
 2. 2.
  Да, заслужувам да имам специјален ден.
  Седнувам и му кажувам смирено.
  Не, не е голема работа.
 3. 3.
  Ќе возам наоколу сè додека не се снајдам.
  Ќе застанам и ќе замолам некого за помош.
  Ќе се обидам да ги следам сигналите на патот.
 4. 4.
  Ќе видам дали има некој од вработените во киното за да ја предупреди.
  Ќе издржам.
  Ќе се свртам и ќе ѝ кажам да престане.
 5. 5.
  Да, стојам зад своите ставови.
  Не, не сакам да предизвикувам конфликти.
  Понекогаш, зависи од темата.
 6. 6.
  Се нервирам, но ја прифаќам ситуацијата.
  Барам да ме префрлат во друга соба и да ми дадат попуст.
  Замолувам да ме префрлат во друга соба.
 7. 7.
  Се разбира, заслужувам покачување.
  Зависи од тоа како сум се покажал/а во последно време.
  Не, ќе чекам додека сами не се сетат.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Квиз: Дали сте искрена личност? Дали сте личност која лаже без срам или пак секогаш ја кажувате вистината, дури ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg