Квиз: Колку сте психички зрели?


Квиз: Колку сте психички зрели?

Животот е тежок и зрелоста не се достигнува преку ноќ. Тоа е еден долг и напорен процес на учење од грешките. Дали вие успеавте во тоа?

kviz-kolku-ste-psihichki-zreli-01.jpg

Психичката зрелост не доаѓа секогаш со годините. Всушност, кај некои луѓе едноставно не доаѓа никогаш.

Дали вие успевате да се справите со животните предизвици? Како реагирате во тешките ситуации?

Дали емоциите владеат со вас или доминира рационалниот ум?

Колку сте психички зрели?
 1. 1.
  Што не се паметни колку мене
  Што бавно ги прават работите
  Ништо, сите даваме сè од себе
 2. 2.
  Никогаш, ништо не е лошо како што изгледа
  Постојано, проколнат/а сум
  Понекогаш, но не многу често
 3. 3.
  Ако сака исти работи како мене
  Ако мрази исти работи како мене
  Ако е добра личност
 4. 4.
  Да, многу луѓе
  Можеби, еднаш
  Не, колку што се сеќавам
 5. 5.
  Ќе ја прашам дали е во ред
  Ќе си продолжам
  Ќе ѝ помогнам
 6. 6.
  Сочувство, животот се менува толку брзо
  Бес, затоа што имале подобар живот од мене
  Нервоза, затоа што работите не можат да бидат како порано
 7. 7.
  Негирам
  Прифаќам и учам од тоа
  Се извинувам
 

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg