Тест прашање: Која мајка страда од пост-породилна депресија?


Тест прашање: Која мајка страда од пост-породилна депресија?

Раѓањето на дете е еден од најубавите моменти во животот на секоја жена. Но, може да биде и меч со две острици.

test-prasanje-koja-majka-strada-od-post-porodilna-depresija-01.jpg

Пост-породилната депресија е честа појава кај мајките во првите неколку месеци, но дали е лесна за препознавање?

На илустрациите има две мајки во речиси идентична положба, држејќи го бебето.

Според нив, можете ли да откриете која страда од пост-породилна депресија?

test-prasanje-koja-majka-strada-od-post-porodilna-depresija-02.jpg

Објаснувањето е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот? Научниците велат дека сите луѓе можат да се поделат во две групи според тоа кој ...
Размислувате како маж или како жена? Мажите и жените се многу различни, а на тоа, секојдневно нè потсетуваат психолоз...
Првото што ќе го видите на сликата открива: Како гледате на животот? Погледнете ја илустрацијата и одберете што прво забележавте. Одговорот ќе ви отк...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg