Детективска загатка: Како умрел едниот човек, а другиот не?

Двајца пријатели влегле во бар и порачале идентичен пијалак со мраз. Едниот преживеал, а другиот умрел.

detektivska-zagatka-kako-umrel-edniot-chovek-a-drugiot-ne-01.jpg

Што се случило ако имаме предвид дека причината за смртта е токму таа пијачка?

detektivska-zagatka-kako-umrel-edniot-chovek-a-drugiot-ne-04.jpg

Размислете добро...

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Логичка загатка: Дали е 5 наутро, 3 попладне или 11 часот навечер? Дали логиката ви е силна страна или секогаш избрзувате со одговорите без да разм...
Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил? Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението?  ...
Загатка за досетливи умови: Што се смрзнува кога ќе прегрее? Дали сакате трик прашања? Еве едно прашање што ќе ве натера добро да размислите....

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg