Детективска загатка: Како умрел едниот човек, а другиот не?

Двајца пријатели влегле во бар и порачале идентичен пијалак со мраз. Едниот преживеал, а другиот умрел.

detektivska-zagatka-kako-umrel-edniot-chovek-a-drugiot-ne-01.jpg

Што се случило ако имаме предвид дека причината за смртта е токму таа пијачка?

detektivska-zagatka-kako-umrel-edniot-chovek-a-drugiot-ne-04.jpg

Размислете добро...

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил? Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението?  ...
Математичка загатка: Буџетот на 3 пријателки - ќе го решите ли проблемот? Пред вас е интересна математичка загатка, која во основно ќе ја решевте за помал...
Математичка загатка – нема да имате мир додека не го пронајдете алгоритмот Ќе можете ли да го откриете решението на оваа математичка равенка? Но, прво ќе м...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg