Детективска загатка: Како умрел едниот човек, а другиот не?

Отровот бил во коцките со мраз. Едниот го испил пијалакот многу брзо, пред да се стопи мразот и тој преживеал.

Другиот почекал мразот да се стопи, па така се отрул со пијалакот и умрел.

detektivska-zagatka-kako-umrel-edniot-chovek-a-drugiot-ne-02.jpg

С. С. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Загатка за умни глави: Кој број е паркинг местото на кое има автомобил? Како се снаоѓате со логичките загатки? Дали брзо доаѓате до решението?  ...
Математичка загатка: Буџетот на 3 пријателки - ќе го решите ли проблемот? Пред вас е интересна математичка загатка, која во основно ќе ја решевте за помал...
Математичка загатка – нема да имате мир додека не го пронајдете алгоритмот Ќе можете ли да го откриете решението на оваа математичка равенка? Но, прво ќе м...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg