Колку добро забележувате детали – најдете го цветот што не припаѓа на илустрациите


Колку добро забележувате детали – најдете го цветот што не припаѓа на илустрациите

Кога гледаме некој дезен, обично нашиот мозок ги игнорира ситните разлики и промени во него, па ако не погледнеме внимателно, нема ни да ги забележиме.

kolku-dobro-zabelezhuvate-detali-najdete-go-cvetot-shto-ne-pripagja-na-ilustracijata01.jpg

Но, некои луѓе имаат моќ да ги забележат и најситните детали, само со еден поглед. Ако сметате дека и вие спаѓате во оваа група, сега имате можност да го проверите тоа.

На илустрациите во продолжение има дезени од исти цветови, и само еден различен. Вашата задача е што побрзо да го пронајдете оној различниот.

Колку добро забележувате детали – најдете го цветот што не припаѓа на илустрациите
 1. 1. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 9. 9. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 10. 10. Кој цвет не соодветствува на останатите?
  Кликни за одговорот
 

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку детали можете да запаметите за 6 секунди? Некои совршено се сеќаваат што правеле на одреден датум пред точно 5 години, дод...
Квиз: Најдете ги камуфлираните предмети кои не припаѓаат на сликата Навидум звучи како лесна задача од детски учебник, но ако посветите поголемо вни...
Квиз за оние чиј мозок не е „во зимски сон“: Ќе ги најдете ли скриените предмети? За оние чиј мозок е уште отсега во зимски сон, ова ќе биде тешка ментална гимнас...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg