Квиз за оние кои знаат сè: Дали ќе одговорите точно на сите општи прашања?


Квиз за оние кои знаат сè: Дали ќе одговорите точно на сите општи прашања?

Ако досега квизовите на знаење не ви претставувале никаков проблем, тогаш сигурно лесно ќе го решите и овој.

kviz-za-onie-koi-znaat-se-dali-kje-odgovorite-tochno-na-site-opshti-prashanja-01.jpg

Прашањата во продолжение се од многу области – од математика, па сè до анатомија и литература, а ако сте личност со широки познавања, веруваме дека ќе ги одговорите точно без многу двоумење.

Дали ќе одговорите точно на сите општи прашања?
 1. 1.
  1
  2
  3
 2. 2.
  Во бубрезите
  Во стомакот
  Во мозокот
 3. 3.
  Бијонсе
  Мадона
  Ријана
 4. 4.
  48
  56
  64
 5. 5.
  8
  12
  10
 6. 6.
  Владимир Набоков
  Фјодор Достоевски
  Лав Толстој
 7. 7.
  Сатурн
  Јупитер
  Нептун
 8. 8.
  Николај II
  Александар III
  Иван IV
 9. 9.
  Челната коска
  Долната вилица
  Бутната коска
 10. 10.
  Овчи сипаници
  Детска парализа
  Мали сипаници

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз со 7 измешани лаги и вистини - Што е што? Колку лесно верувате во нешто што ќе слушнете или прочитате? Колку лесно веру...
Квиз за тие што мислат дека знаат сѐ: Колку прашања ќе погодите? Ако сте личност која следи сè што се случува и се интересира за скоро секоја обл...
Квиз со точно/погрешно: Колку се широки вашите општи познавања? Дали сметате дека имате општи познавања од многу области? Тогаш сигурно ќе препо...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg