Дали знаете која е ОСНОВНАТА причина за болестите поврзани со пушењето?


Дали знаете која е ОСНОВНАТА причина за болестите поврзани со пушењето?

dali-znaete-koja-e-osnovnata-pricina-za-bolestite-povrzani-so-pusenjeto.jpg

Пушењето е опасно по здравјето и тоа е научно докажан факт. Затоа, експертите препорачуваат целосен прекин на пушењето.

Состојките кои се содржани во тутунот претставуваат ризик за човековото здравје, но дали знаете која е основната причина за болестите поврзани со пушењето?

Дали знаете која е ОСНОВНАТА причина за болестите поврзани со пушењето?
  1. Никотинот
    Други состојки во цигарите
    Штетните честички што се ослободуваат при согорувањето на тутунот
    Растението тутун

Би можело да ве интересира:

Квиз: Прашања кои секој треба да ги одговори точно – Погодете ги главните градови на државите Дали сте експерт за географија и ги знаете главните градови на повеќето држави, ...
Квиз: Прашања чии одговори мора да ги знаете ако сте имале 5-ка по географија Знаете ли кој е највисокиот врв во светот и како се вика главниот град на Канада...
Квиз: Општи прашања од сите области – колку ќе одговорите точно? Дали ве интересираат историјата, музиката, хемијата и скоро секоја друга област?...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg