Дали мислите дека ова е нормална фотографија? Не сте свесни колку сте далеку од вистината!


Дали мислите дека ова е нормална фотографија? Не сте свесни колку сте далеку од вистината!

Иако овие двајца луѓе на прв поглед изгледаат како убав среќен пар, никогаш не знаете што всушност се случува зад нивните четири ѕида. Но, тоа не значи дека не треба да се запрашате, бидејќи не знаете што може да откриете!

dali-mislite-deka-ova-e-normalna-fotografija-ne-ste-svesni-kolku-ste-daleku-od-vistinata-01

Секоја година милиони жени и деца ширум светот стануваат жртви на семејно насилство. Во текот на животот, скоро секоја четврта жена добива ќотек од својот татко, брат или друг маж. Меѓутоа, повеќето од нив сè уште го чувствуваат стравот поради кој молчат.

Оваа норвешка кампања има за цел да ја подигне свеста за семејното насилство за да им се помогне на што поголем број жртви, посебно на оние кои и понатаму веруваат во тоа дека своето страдање треба да го трпат сами.

Ова е доказ дека една слика понекогаш може да каже и многу повеќе од 1000 зборови:

dali-mislite-deka-ova-e-normalna-fotografija-ne-ste-svesni-kolku-ste-daleku-od-vistinata-1

Би можело да ве интересира:

Пар снимен како доцни, а крузерот за Бахамите им заминува пред очи (ви... Доцнењето е ужасна навика, а овој пар доби сурова лекција. Болката се гледа во н...
Парови кои се доказ дека љубовта нема рок на траење Додека денешните, модерни бракови за жал се распаѓаат пребрзо, оние кои знаат да...
Пар се венчал кога тој имал 17 години, а таа 51 - сега слават 19 годин... По 8 месеци врска, тие се венчале иако со 34 години разлика во години еден од др...

Најнови игри

Не е битно тоа што го правиш од време на време, туку она што го правиш ден по ден.
Џени Крег