Аргументо забава со Милош Павлович

argumento-zabava-so-milosh-pavlovic-povekjeМакедонската музичка етикета Аргументо ве кани на втората забава во клубот Капан Ан на која ќе ви го претстави константно одличниот Милош Павловиќ...


...ака Regen, гостин кој што доаѓа од Белград, Србија.

На истата ќе настапат Стојче и Дејан Тевдо, а се ова ќе биде зачинети со видео прокециите на VJ Ind.o.g (видео реклама: http://youtu.be/Nwr6Nb2mOzg).

  • Почеток: Петок 25.11.11 23:00 часот
  • Локација:  Клуб Капан Ан (Стара Чаршија) Скопје – Македонија
  • Milos Pavlovic aka REGEN (Ilian Tape, Argumento) Belgrade, Serbia
  • Stojche 
  • Dejan Tevdo
  • VJ Indog
  • Влез: 150 денари.

Неговите почетни настапи се уште  во 1995 каде што тој настапува како резидент диџеј во белградскиот клуб “Омен’’, за потоа да го има и својот прв настап во еден од легендарните белградски андерграунд клубови ‘’Индустрија’’.

На овој начин Павловиќ се промовираше како еден од најголемите надежи на српската техно сцена.
Заедно со Марко Настиќ и Дејан Миличевиќ ја оформуваат ‘’Teenage Techno Punks’’ и од тогаш Милош е редовен гостин низ клубовите во Србија и низ Европа.

argumento-zabava-so-milosh-pavlovic

Неговите први плочи се појавуваат во на Momentum records, на кој се најдоа сингловите Trapizator & Tranzistor.

Милош го посветува своето време за да го развие својот звук како продуцент и во 2008мата се појавува под новиот псевдоним REGEN кој што е фокусиран на Dub-страната на хаусот и техното со уникатен пристап кон старите даб техно класики издадени во 90-тите.

Неговата прва трака издадена под сегашниот псевдоним е траката “Duege”, која се појави на компилација “Sometimes You Don't Need Any Words” на минхенскиот лејбл “Ilian tape’’ во 2008та година.

Од тогаш Милош има издадено траки на уште две компилации за “Ilian tape’’. Песните Deeply Fried и Ursus се појавуваат на копилациите We Like U & Because we do, а својот прв сингл Black Notes EP за истата издавачка куќа го издава во февруари 2010.

Во декември минатата година со траката Duke http://youtu.be/tFSBL1gmpk0 се појавува на винил за издавачката куќа Traut Music, и годинава со траката Nerveless за македонската издавачка куќа Аргументо.

Милош повеќе пати ни гостувал во Македонија, и нашата клабинг фела
е добро запознаена со неговите диџејски способности, затоа во петок на 25ти месецов повелете на неверојатна забава на подиумот во Капан Ан! 

За сите оние што немале прилика да го слушнат секогаш одличниот музички избор на Милош можат да го преслушаат неговиот последен сет снимен на Ilian Tape Label Night - Harry Klein – Munich: http://soundcloud.com/milos-pavlovic/regen-ilian-tape-label-night

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg
Ниту едно задоволство не може да се спореди со потпирањето врз вистината.
Франсис Бекон (1561-1626)