ВИДЕО: Забранета моќна божиќна реклама која ќе ве натера да размислите

Забранета моќна божиќна реклама која ќе ве натера да размислитеСо цел да се зголеми производството на палмино масло се сечат дождовните шуми и се садат палми, а орангутаните остануваат без дом. Оваа анимирана реклама е приказ за суровата реалност. Било планирано рекламата да се појави за Божиќ како дел од еко кампања, но е цензурирана во Исланд.