ВИДЕО: Учителка во градот на Алјаска каде сите живеат во една зграда говори за животот таму

Учителка во градот на Алјаска каде сите живеат во една зграда говори за животот тамуЕрика Томпросон е учителка Витиер. Тоа е мал, изолиран град на Алјаска за кој често се користи називот „град под еден покрив“. Во него живеат 217 луѓе и пристапен е само со брод или со тесен, еднонасочен тунел.